LegalRisk 085-7608800


No cure No pay advocaat

No cure No pay advocaten hanteren een beloningssysteem waarbij een cliënt alleen advocaatkosten is verschuldigd als een positief resultaat wordt behaald. Advocaten werken slechts incidenteel op basis van "No cure No pay" omdat het op grond van de huidige beroepsregels voor advocaten alleen onder strikte voorwaarden is toegestaan. No cure no pay wordt vooral toegepast door advocaten die rechtsbijstand verlenen bij letselschade en overlijdensschade. Het verlenen van rechtsbijstand op basis van no cure no pay is alleen mogelijk als de kans op een succesvol resultaat positief wordt ingeschat.

Werknemers voor wie ontslag dreigt kunnen een voorkeur hebben voor rechtsbijstand op basis van no cure no pay omdat zij niet het risico willen lopen dat hun advocaatkosten onverhoopt veel hoger uitvallen. Bij rechtsbijstand op basis van no cure no pay is een werknemer alleen juridische kosten verschuldigd vanaf een vooraf overeengekomen minimum ontslagvergoeding. Een ander groot voordeel van een no cure no pay advocaat is het wederzijds belang van een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding omdat de advocaatkosten een percentage bedragen van de uiteindelijke ontslagvergoeding. Met andere woorden: No cure no pay advocaten mogen bij een hogere ontslagvergoeding meer advocaatkosten declareren dan bij een lagere ontslagvergoeding.

Een no cure no pay advocaat bij ontslag is op grond van de huidige beroepsregels voor advocaten alleen toegestaan als het betalingsrisico niet volledig voor rekening komt van de no cure no pay advocaat. De vraag of een ontslagzaak wel of niet geschikt is voor rechtsbijstand op basis van no cure no pay is sterk afhankelijk van diverse factoren zoals onder andere de formele ontslagreden, de juridische onderbouwing van de ontslagreden, de hoogte van de veronderstelde ontslagvergoeding en het afgesproken no cure no pay tarief.

Wij kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van no cure no pay bij ontslag. Na ontvangst van uw contactgegevens via het contactformulier wordt u zo spoedig mogelijk gebeld.


Wilt u juridisch advies van een arbeidsrecht advocaat of heeft u een rechtsbijstandverzekering voor ontslag maar bent u niet tevreden over de wijze waarop u wordt bijgestaan? Vraag gerust om een geheel vrijblijvend advies van een erkend arbeidsrecht advocaat uit uw regio. Na ontvangst van uw verzoek via het contactformulier wordt u gebeld door een arbeidsrecht advocaat om uw ontslag te bespreken. Wellicht is het mogelijk om een (veel) hogere ontslagvergoeding te ontvangen dan het huidige aanbod van uw werkgever. Wij werken landelijk en zijn u graag van dienst.