LegalRisk 085-7608800


Arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat is onder andere gespecialiseerd in het juridisch bijstaan van werknemers en werkgevers bij ontslag of een arbeidsconflict. Een erkend arbeidsrecht advocaat is onder andere een specialist op het gebied van ontslag, arbeidsconflicten, arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden en loongeschillen. Niet alle advocaten die zichzelf aanprijzen als gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat zijn ook daadwerkelijk deskundig. In Nederland beschikt slechts 6% van alle advocaten over een officieel keurmerk als erkend arbeidsrecht advocaat, terwijl particulieren die een arbeidsrecht advocaat zoeken regelmatig onterecht veronderstellen dat alle advocaten voldoende kennis hebben van het arbeidsrecht.

Advocaten zijn vaak gespecialiseerd in een specifiek rechtsgebied zoals bijvoorbeeld het arbeidsrecht, familierecht of strafrecht. Niet alle advocaten die beweren dat zij gespecialiseerd zijn in een specifiek rechtsgebied zijn ook daadwerkelijk deskundig. Vaak wordt verondersteld dat advocaten op verschillende rechtsgebieden deskundig zijn, maar slechts 5% van alle advocaten beschikt over een officieel erkend specialisatiekeurmerk voor het rechtsgebied waarin zij werkzaam zijn. In veel gevallen is rechtsbijstand van een deskundig advocaat noodzakelijk omdat een conflict zowel juridisch als financieel verstrekkende gevolgen kan hebben. Het komt vrij regelmatig voor dat cliƫnten van een advocaat te laat ontdekken dat hun advocaat toch niet deskundig blijkt te zijn. Er zijn juridische geschillen waarbij advocaten op basis van no cure no pay rechtsbijstand verlenen.

Veel advocaten hebben een "algemene praktijk" wat betekent dat zij binnen meerdere rechtsgebieden werkzaam zijn zoals bijvoorbeeld het arbeidsrecht, familierecht of strafrecht. Voor een advocaat die werkzaam is binnen meerdere rechtsgebieden is het nog niet zo gemakkelijk om een officieel erkend specialisatiekeurmerk te verkrijgen. Zo'n keurmerk wordt alleen aan advocaten toegekend die kunnen aantonen dat zij binnen hun rechtsgebied over specialistische kennis en werkervaring beschikken. De specialistische kennis moet worden aangetoond door het succesvol afronden van een post doctorale specialisatieopleiding in een specifiek rechtsgebied en de verplichting om deze kennis "up to date" te houden via permanente educatie. Naast opleidingseisen gelden er ook ervaringseisen in de vorm van een minimum aantal uren aantoonbare werkervaring binnen een specifiek rechtsgebied. Advocaten die in meerdere rechtsgebieden werkzaam zijn kunnen niet altijd aan de ervaringseisen voldoen omdat alle specialisatiekeurmerken eisen dat een advocaat een minimum aantal uren per jaar werkzaam moet zijn binnen hun rechtsgebied. De deskundigheid van een advocaat in een specifiek rechtsgebied kan alleen objectief worden vastgesteld aan de hand van een officieel erkend specialisatiekeurmerk.

Wij werken uitsluitend met arbeidsrecht advocaten die over een officieel keurmerk beschikken als erkend arbeidsrecht advocaat. Het keurmerk is voor ons een absolute voorwaarde voor samenwerking met een arbeidsrecht advocaat. De samenwerking met een arbeidsrecht advocaat wordt per direct beëindigd als wij vernemen dat het keurmerk is ingetrokken.


Wilt u juridisch advies van een arbeidsrecht advocaat of heeft u een rechtsbijstandverzekering voor ontslag maar bent u niet tevreden over de wijze waarop u wordt bijgestaan? Vraag gerust om een geheel vrijblijvend advies van een erkend arbeidsrecht advocaat uit uw regio. Na ontvangst van uw verzoek via het contactformulier wordt u gebeld door een arbeidsrecht advocaat om uw ontslag te bespreken. Wellicht is het mogelijk om een (veel) hogere ontslagvergoeding te ontvangen dan het huidige aanbod van uw werkgever. Wij werken landelijk en zijn u graag van dienst.