LegalRisk


Familierecht advocaat

Familierecht advocaten beschikken over specialistische deskundigheid op het gebied van echtscheiding en beëindiging van geregistreerd partnerschap. Een erkend familierecht advocaat moet ook beschikken over specialistische kennis op het gebied van alimentatie, verevening pensioenrechten bij echtscheiding, gezag, adoptie en andere gebeurtenissen binnen het familierecht. Niet alle advocaten die beweren dat zij gespecialiseerd zijn in familierecht zijn ook daadwerkelijk deskundig. In Nederland beschikt slechts 5% van alle advocaten over een officieel keurmerk als erkend familierecht advocaat en scheidingsmediator, terwijl particulieren die een advocaat zoeken vaak onterecht in de veronderstelling zijn dat alle advocaten voldoende kennis hebben van het familierecht.

Wij beschikken over een landelijk netwerk met erkende familierecht advocaten die ook werkzaam zijn als scheidingsmediator. Advocaten kunnen alleen worden toegelaten als erkend familierecht advocaat na het voltooien van een specialisatieopleiding. Bovendien moeten zij in de laatste vijf jaar gedurende een minimum aantal uren werkzaam zijn als familierecht advocaat. Erkend familierecht advocaten moeten verplicht hun specialistische kennis "up to date" houden via permanente educatie anders verliezen zij alsnog hun keurmerk als erkend familierecht advocaat.

Wij werken alleen samen met familierecht advocaten die over een officieel keurmerk beschikken als erkend familierecht advocaat en scheidingsmediator. Het hebben van zo'n keurmerk is voor ons een absolute voorwaarde voor samenwerking met een familierecht advocaat. De samenwerking met een familierecht advocaat wordt per direct beëindigd als wij vernemen dat het keurmerk is ingetrokken.


Wilt u advies van een deskundig advocaat ? Vraag gerust om een vrijblijvend advies van een advocaat die officieel wordt erkend als familierecht advocaat. Na ontvangst van uw verzoek via het contactformulier wordt u vrijblijvend gebeld door een erkend familierecht advocaat.