LegalRisk


Advocaat zoeken

Het zoeken naar een advocaat binnen een specifiek rechtsgebied is niet zo eenvoudig omdat niet alle advocaten deskundig zijn. Slechts een zeer kleine minderheid van alle advocaten beschikt over een officieel erkend specialisatiekeurmerk voor het rechtsgebied waarin zij werkzaam zijn. Veel advocaten hebben een "algemene praktijk" wat betekent dat zij binnen meerdere rechtsgebieden werkzaam zijn zoals bijvoorbeeld het arbeidsrecht, familierecht of strafrecht. Voor een advocaat die werkzaam is binnen meerdere rechtsgebieden is het nog niet zo gemakkelijk om een officieel erkend specialisatiekeurmerk te verkrijgen. Zo'n keurmerk wordt alleen aan advocaten toegekend die kunnen aantonen dat zij binnen een specifiek rechtsgebied over specialistische kennis en werkervaring beschikken. De specialistische kennis moet worden aangetoond door het succesvol afronden van een specialisatieopleiding in een specifiek rechtsgebied en de verplichting om deze kennis "up to date" te houden via permanente educatie. Naast opleidingseisen gelden er ook ervaringseisen in de vorm van een minimum aantal uren aantoonbare werkervaring binnen een specifiek rechtsgebied. Advocaten die in meerdere rechtsgebieden werkzaam zijn kunnen niet altijd aan de ervaringseisen voldoen omdat alle specialisatiekeurmerken eisen dat een advocaat een minimum aantal uren per jaar werkzaam moet zijn binnen een specifiek rechtsgebied. De deskundigheid van een advocaat in een specifiek rechtsgebied kan alleen objectief worden vastgesteld aan de hand van een officieel erkend specialisatiekeurmerk.

Wij werken alleen samen met advocaten die over een officieel erkend specialisatiekeurmerk beschikken voor het rechtsgebied waarin zij werkzaam zijn. Het hebben van zo'n keurmerk is voor ons een absolute voorwaarde voor samenwerking met een advocaat. De samenwerking met een advocaat wordt per direct beëindigd als wij vernemen dat het specialisatiekeurmerk is ingetrokken.

Wij helpen particulieren en ondernemers die een advocaat zoeken en werken landelijk. Alle aangesloten advocaten zijn werkzaam bij zelfstandige advocatenkantoren en beschikken over een officieel erkend specialisatiekeurmerk voor het rechtsgebied waarin zij werkzaam zijn. De aangesloten advocaten zijn werkzaam als:

Arbeidsrecht advocaat
Familierecht advocaat
Letselschade advocaat
Mediator


Wilt u advies van een deskundig advocaat ? Vraag gerust om een vrijblijvend advies van een advocaat die officieel wordt erkend als juridisch specialist binnen een specifiek rechtsgebied. Na ontvangst van uw verzoek via het contactformulier wordt u vrijblijvend gebeld door een deskundig advocaat.